Lancaster Park

Projekt med 219 hjem certificeret som passivhuse

Nilan Compact P

Fraser Millars prisvindende projekt, Lancaster Park, er en del af en imponerende energieffektiv boligudvikling. Fraser Millar identificerede passivhus-metoden til at demonstrere dette med sin tredjepartsverifikation og certificering, hvilket har gjort projektet til det største af sin art inden for passivhuse i Storbritannien og Irland.

I samarbejde med Nilan.Green designede Fraser Millar termobrofri, lufttætte og godt isolerede boliger med tredobbelte termoruder, hvilket resulterede i et meget lavt varmeforbrug, der langt overgik Nordirlands termiske regler, som på daværende tidspunkt var de værste i Vesteuropa.

En nøglefaktor ved Nilan Compact P er dens evne til at levere tilluftopvarmning og komfortkøling uden behov for en ekstern luft-til-vand varmepumpe. Den innovative, reversible varmepumpeteknologi er særligt vigtig inden for byudvikling som Lancaster Park projektet, hvor hver en kvadratmeter er altafgørende, og hvor den urbane effekt bliver mere og mere dominerende i takt med klimaændringerne.

Nilan.Green har været med fra visionens begyndelse og har rådgivet om, hvordan man reducerer de mekaniske krav og forenkler indførelsen af en fuldt integreret mekanisk løsning. Centralt for transformationen står Nilans passivhus-certificerede Compact P, som kan ventilere, opvarme, køle og levere varmt brugsvand til Fraser Millars rummelige, 160m2 store byhuse. Den aktive tilluftopvarmning kombineret med supplerende varme, styret af Nilan Compact P, betyder, at boligejerne kan nyde godt af et komfortabelt og sundt indeklima året rundt.

Dette projekt har gjort det muligt for Nilan.Green at introducere Nilan Compact P og dens fordele til nordirske boliger. I et marked, der er domineret af fyringsolie og utætte, dårligt isolerede boliger, viser Fraser Millar, at der er et klart behov for rene, lavenergi-boliger, der ikke er afhængige af fossile brændstoffer.

Fraser Millar fortsætter med at innovere og opnår regelmæssigt lufttæthedsniveauer på mindre end 0,6 ACH og har indført PV i den anden fase for at modvirke stigningen i elektricitetspriserne. En klar dedikation til at levere de bedst mulige boliger til indbyggerne i Belfast og Nordirland.

 

Client : GP Developments
Location : Belfast, Northern Ireland